فناوری ابری (کلاود-Cloud) چیست؟
فناوری ابری (کلاود- Cloud) چیست؟
رایانش ابری، یا پردازش ابری اصلاحاتی هستند برای یک ایده ساده:
استفاده از رایانههای درون یک شبکه برای انجام کارهای سنگین.
کارهای سنگین میتواند ذخیره فایلهای زیاد، یا محاسبات پیپچیده ریاضی باشد. منظور از ابر(کلاود- cloud) در همه اصطلاحات شبکه ای و نرم افزاری شبکه ای است که ما به جزییاتش کاری نداریم و از آن اطلاعی نخواهیم داشت چون بر اساس ساختاری که برایش برنامه ریزی شده میتواند خودش کار را بین رایانههایش -که با شبکه به هم وصل شده اند- تقسیم کنید.
بر همین اساس،هاستینگ (hosting) ابری هم اصولا به این معنا خواهد بود که شما با یک سرور روبرو نخواهید بود. بلکه یک مجموعه یکپارچه کار شما را انجام خواهند بود، ولی پنلی که در اختیار خواهید داشت، شما را با یک مجموعه طرف خواهد کرد.
فناوری ابری مزایای زیادی دارد، به طور مثال طبق آنچه آی بی ام (IBM) در صفحه پردازش ابری خود گفته، انعطاف پذیری در استفاده از منابع، پرداخت هزینه برای آن مقدار از منابع که مصرف میکنید، و همچنین دسترسی کامل به منابع از مزایای این فناوری است. برای همین است که ارزان تر تمام شدن هزینه کلاود باعث پرطرفدار شدنش شده است و شما با آن بیشتر طرف میشوید.
برای کاربرد عمومی، سایتهای زیادی برای ذخیره فایل به صورت کلاود وجود دارند و ما از آنها استفاده میکنیم. به طور مثال Dropbox و Google Drive از این نوع هستند. در ایران هم تاکنون خورجین و گنجینه زیگور توانسته اند این سرویس روز دنیا را ارائه دهند. این سایتها بر روی یک مجموعه سرور کلاود قرار گرفته اند و فایلهای شما را نگهداری میکنند.
پس دفعه بعدی که با فناوری ابری مواجه شدید، فقط کافی است این را در ذهن داشته باشید که یک یا چند سرور مستقل نداریم، بلکه مجموعه از سرورهای یکپارچه شده را داریم. به همین سادگی!